Tuntuisiko kätevältä, jos sinun ei koskaan enää tarvitsisi huolehtia kotiavaimista? Älylukko mahdollistaa avaimettoman kodin – turvallisuudesta tinkimättä. Mikä älylukko oikeastaan on ja miten se toimii?

Kotien automatisointi ja erilaiset älykotilaitteet ovat trendi, joka on kasvattanut suosiotaan jo pidemmän aikaa. Erilaiset älylaitteet, kuten robotti-imurit ja sähköisesti ohjattavat kaihtimet, tekevät arjesta kätevämpää, turvallisempaa ja viihtyisämpää. Älylukko on tärkeä osa älykästä kotia: se tekee arjesta helpompaa ja tuo turvaa perheellesi.

Älylukko on avaimeton lukko

Älylukko on lukko, jonka käyttämiseen ei tarvita perinteistä avainta. Koska avaimia ei ole, ne eivät voi kadota, joten lukkoa ei tarvitse sarjoittaa uudelleen avainten hukkaamisen jälkeen.

Avainten sijaan sähköistä älylukkoa käytetään avauskoodilla, kulkutunnisteella tai mobiilisovelluksen avulla. Jos koodi joutuu vääriin käsiin tai kulkutunniste katoaa, ongelma ratkeaa helposti käyttökoodin vaihtamisella ja kuolettamalla kadonnut tunniste pois käytöstä. Älylukkoja myy Yale Doorman.

Ajatus sähköisestä lukosta kotiovessa voi tuntua ensiajatuksena hassulta. Yrityksissä sähköiset lukot ovat kuitenkin olleet arkipäivää jo vuosikausia. Yhä useampi suomalainen haluaa samaa helppoutta ja turvallisuutta myös kotiinsa.

Älylukko mahdollistaa etäohjauksen

Kun yhdistät Yale Doorman -lukon Verisuren hälytysjärjestelmään, voit hallinnoida lukkoa etänä samalla mobiilisovelluksella kuin hälytysjärjestelmää. Lukon etäohjauksen ansiosta voit esimerkiksi päästää kotiisi sisään remonttimiehen tai siivoojan ilman, että sinun tarvitsee olla itse paikan päällä avaamassa ovea tai antaa heille avainta.

Voit antaa talovahdille, remonttimiehelle tai siivoojalle väliaikaisen koodin, joka on voimassa esimerkiksi vuorokauden. Jos et halua antaa koodia, voit myös avata lukon etänä. Lomalla ollessasi voit siis aukaista posteja hakevalle naapurille oven etänä mistä päin maailmaa tahansa. Enää ei myöskään tarvitse miettiä, kenelle kodin vara-avaimen voisi antaa säilytettäväksi.

Hälytysjärjestelmään liitetty älylukko tuo kattavaa lisäturvaa

Kun älylukko on liitetty Verisuren turvajärjestelmään, kotisi rauhaa valvoo hälytyskeskus vuorokauden ympäri. Järjestelmän avulla suojaat kotisi niin murron, tulipalon kuin vesivahingon varalta, ja hätätilanteessa apu on aina lähellä.

Jos joku pyrkii sisään kotiisi syöttämällä lukkoon sattumanvaraisia koodeja, viiden väärän yrityksen jälkeen lukon käyttö estyy hetkeksi kokonaan. Verisuren järjestelmään yhdistetty lukko lähettää tiedon väärin syötetyistä koodeista ja lukon sulkeutumisesta myös heti hälytyskeskukseen ja sinulle. Hälytyskeskuspäivystäjä välittää tarvittaessa paikalle poliisin tai vartijan.

Älylukko lisää turvallisuutta

Älylukosta on turvallisuuden kannalta useita etuja. Koodien ja tunnisteiden muuttaminen ja kuolettaminen on helppoa ja nopeaa, joten koti ei jää suojattomaksi pitkäksi aikaa, kuten voi käydä perinteisten avainten kadotessa tai joutuessa vääriin käsiin. Ovien aukaiseminen ja lukitseminen on älylukon avulla helppoa ja onnistuu siten niin lapsilta kuin iäkkäiltä.

Älykkään lukon ansiosta sinun ei myöskään tarvitse enää pohtia huolissasi, muistitko sinä tai lapsesi ottaa kotiavaimet mukaan tai jäikö ovi lukitsematta töihin lähtiessä. Voit tarkistaa oven lukituksen tilan helposti mobiilisovelluksesta. Vaivatonta, eikö? Ruuhkavuosien tai muuten kiireisen elämäntilanteen aikana arjen helppous ja sujuvuus korostuvat entisestään, ja älylukko on yksi tapa niiden parantamiseen.