Kun hankit kotiin hälytysjärjestelmän, älä tyydy alisuojaukseen tai tee se itse -viritelmiin. Kattava kodin turvajärjestelmä räätälöidään kotiin sopivaksi kodin ja sen asukkaiden yksilölliset tarpeet huomioiden. Hälytyskeskuksen valvontaan kytketty kattava turvajärjestelmäpalvelu on luotettavin tapa suojata kaikkein tärkein – oma koti ja perhe.

Kodin turvajärjestelmää hankkiessa on tärkeää ottaa huomioon kaikki riskitekijät, joita juuri sinun kodistasi löytyy. Riskien selvittämisessä on avainasemassa asiantuntijan tekemä kodinturvakartoitus. Asiantuntija antaa kartoituksen pohjalta suosituksen kodin turvajärjestelmän laajuudesta ja tarvittavista laitteista asukkaiden tarpeet ja toiveet huomioiden.  Kodin suojaamisessa on kyse ennaltaehkäisystä, mielenrauhasta ja nopeasta reagoinnista tositilanteissa. Siksi suojausta ei kannata jättää puolitiehen.

Tiesitkö? Kodin turvajärjestelmä antaa suojaa myös vesivahinkojen varalta

Kattava kodin turvajärjestelmä antaa kokonaisvaltaista suojaa ja turvaa kotisi niin tulipalon, murron kuin vesivahingon varalta.

Vesivahinko voi kehittyä huomaamatta pitkänkin ajan kuluessa. Jos vuotoa ei havaita nopeasti, se voi aiheuttaa suuret ja vaivalloisesti korjattavissa olevat vahingot kodissasi. Korjausremontti voi kestää kuukausia ja pahimmassa tapauksessa joudut perheinesi lähtemään remontin ajaksi evakkoon.

Kodin turvajärjestelmä tarjoaa suojaa myös vesivahinkojen varalta. Järjestelmään kytketty vuotovahti on langaton, pienikokoinen vesivuotohälytin, joka reagoi jo ensimmäiseen pisaraan. Vuotovahdit asennetaan paikkoihin, joissa vesivuodon riski on olemassa: esimerkiksi tiskikoneen, jääkaapin ja tiskialtaan alle, pyykinpesukoneen vesiputken lähelle, kellaritiloihin ja lämminvesivaraajan luokse. Vuotovahti varoittaa sinua ajoissa, joten vältyt kosteusvaurioilta ja kalliilta korjausremonteilta.

Valvotut ja sarjaankytketyt palovaroittimet hälyttävät apua paikalle, vaikka olisit poissa

Kattavaan kodin turvajärjestelmään kuuluu paloturva. Tulipalon syttyessä on tosi kyseessä, ja palovaroittimet antavat muutaman minuutin lisäaikaa poistumiseen. Nuo minuutit voivat olla ratkaisevia.

Kun sinulla on hälytyskeskuksen valvontaan kytketty kodin turvajärjestelmä, apu on aina lähellä – olit palon sattuessa kotona tai et. Valvottu hälytysjärjestelmä tarkoittaa, että järjestelmä on kytketty hälytyskeskuksen valvontaan eli kotona sattuvista hälytyksistä menee heti tieto hälytyskeskukseen. Hälytyskeskuspäivystäjät ovat töissä vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Kun kotona sattuu hälytys, he reagoivat välittömästi, selvittävät hälytyksen syyn ja välittävät oikeaa apua paikalle.

Sarjaankytketyt palovaroittimet toimivat niin, että kun yksi niistä havaitsee savua, kaikki varoittimet ilmoittavat samanaikaisesti palosta. Näin varmistetaan, että hälytysääni kuuluu varmasti asunnon jokaiseen kolkkaan, jossa oleskellaan. Sarjaankytkennästä on erityistä hyötyä monikerroksisessa tai suuressa asunnossa.

Valvottuun kodin turvajärjestelmään kytketyt palovaroittimet eivät ainoastaan ilmoita tulipalosta hälytysäänellä, vaan tieto hälytyksestä menee hälytyskeskukseen, missä päivystäjät ryhtyvät välittömästi toimenpiteisiin. On huojentavaa tietää, että vaikka olisit poissa kotoa, kotona sattuva tulipalo havaitaan ja paikalle välitetään apua.

Murtoyritys havaitaan jo ennen kuin varas on päässyt sisälle

Kun hankit kodin turvajärjestelmän, saat kotisi oviin ja ikkunoihin laitettavia hälytys- ja vartiointipalvelusta kertovia varoitustarroja ja -kylttejä, jotka todistetusti ennaltaehkäisevät murtoja. Varkaat valitsevat mieluummin kohteen, jossa ei ole turvajärjestelmää kuin ottavat suuremman riskin kiinni jäämisestä.

Jos varkaat kuitenkin ryhtyisivät murtopuuhiin, luotettava ja kattava kodin turvajärjestelmä havaitsee murtoyrityksen jo ennen kuin varkaat ovat päässeet sisälle asti. Tämä onnistuu ikkunoihin ja oviin asennettavien ikkuna- ja ovivahtien avulla. Niissä on tärinäilmaisin, joka havaitsee murtamisyrityksestä aiheutuvan tärinän, joka voi aiheutua esimerkiksi oveen kohdistuvasta voimakkaasta iskusta tai oven vääntämisestä sorkkaraudalla. Tällöin hälytys laukeaa ja tieto murtoyrityksestä lähtee heti hälytyskeskukseen, missä siihen reagoidaan välittömästi.

Tavanomainen oven ja ikkunoiden käyttö ei aiheuta hälytystä. Jos joskus kävisi niin, että unohtaisit kytkeä hälytyksen pois päältä ja aiheuttaisit itse vahingossa hälytyksen, ei hätää! Vahinkohälytyksiä voi sattua kenelle tahansa, ja myös vartijakäynnit kuuluvat Verisuren hälytysjärjestelmässä hintaan, vaikka kyseessä olisikin vain vahinkohälytys.

Tarkka tilannekuva kamerailmaisimen ja puhekeskuksen avulla

Murtohälytin varmistaa, että kotisi pysyy suojattuna, vaikka olisit matkoilla. Jos varas tunkeutuu sisälle asti, turvajärjestelmän kamerailmaisin havaitsee hänet. Laitteessa on liiketunnistin ja kamera yhdessä. Kun liiketunnistin havaitsee tunkeutujan, kamera ottaa heti kuvasarjan ja lähettää kuvat hälytyskeskukseen. Kuvat auttavat hälytyskeskuspäivystäjää selvittämään hälytyksen syyn ja näin voidaan heti aloittaa oikeat toimenpiteet.

Kun päivystäjä näkee, että kyse on murrosta, hän lähettää paikalle vartijan ja välittää tiedon hätäkeskukseen. Kamera kytkeytyy päälle ja ottaa kuvia ainoastaan hälytystilanteessa eli kun järjestelmä havaitsee esimerkiksi murron tai tulipalon, joten yksityisyytesi on turvattu. Hälytyskeskuspäivystäjä ei voi aktivoida kameraa hälytyskeskuksesta käsin.

Kodin turvajärjestelmään kuuluvan puhekeskuksen avulla hälytyskeskuspäivystäjä saa hälytystilanteessa suoran kuulo- ja puheyhteyden kotiisi. Hän voi varoittaa tunkeutujia ja myös neuvoa ja auttaa kotona olevia esimerkiksi tulipalo- tai muussa hätätilanteessa.

Kattavan kodin turvajärjestelmäpalvelun ydin on päivystävä hälytyskeskus

Verisuren hälytyskeskus valvoo asiakkaiden järjestelmiä ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Näin hätätilanteet havaitaan ja niihin reagoidaan, vaikka kodin väki olisi matkoilla.

Hälytyksen sattuessa päivystäjät ryhtyvät välittömästi toimiin ja selvittävät hälytyksen syyn. Syyn selvittämiseksi tarvitaan edistyksellisen teknologian lisäksi laajaa asiantuntemusta ja kokemusta, jotta oikea apu saadaan paikalle mahdollisimman nopeasti. Kaikki päivystäjät ovat erikseen tehtävään koulutettuja ja poliisin luotettaviksi toteamia. Hälytyskeskuksessa käsitellään rautaisella ammattitaidolla joka kuukausi noin 25 000 hälytystä.

Laadukas hälytysjärjestelmä antaa parhaan suojan ja helpottaa samalla arkea

Kattava kodin turvajärjestelmä antaa suojaa tulipalon, vesivahingon ja murron varalta. Lisäksi se helpottaa monin tavoin arkea. Kosteusilmaisimen avulla voit tarkkailla kodin eri tilojen ilmankosteutta ja lämpötilaa ja saada ilmoituksen, jos asettamasi raja-arvot ylittyvät tai alittuvat. Turvapainikkeen avulla puolestaan voit tehdä SOS-hälytyksen, jos esimerkiksi loukkaat itsesi, ja voit asettaa järjestelmän helposti yötilaan tai pois päältä.

Järjestelmän ohjaaminen on kätevää mobiilisovelluksen avulla. Sovelluksesta näet helposti, kun lapset ovat tulleet koulusta kotiin, ja voit esimerkiksi ajastaa järjestelmän toimintoja sekä ohjata kodin valaistusta ja sähkölaitteita älypistorasioiden avulla. Näin säästät energiaa ja saat kodin näyttämään asutulta työ- ja lomamatkojen aikana, mikä on yksi tapa ehkäistä murtoja.