Kaikki haluavat asua turvallisesti ja huolettomasti. Turvallisuuden ei ole tarkoitus rajoittaa arkea, vaan luoda sujuvuutta helpottavia ratkaisuja.

Kokosimme yhteen vinkkilistan, jonka avulla teet arjestasi turvallisempaa ja sujuvampaa.

8 vinkkiä kotisi turvallisuuden parantamiseen:

 

  1. Älä kerro sosiaalisessa mediassa olevasi matkalla

Älä kerro etukäteen lähteväsi matkalle tai hehkuta lomakokemuksiasi meneillään olevasta matkasta sosiaalisessa mediassa. Vaikka lomakuvien jakaminen on houkuttelevaa, jaa ne vasta matkan jälkeen. Näin et anna varkaalle vinkkiä tyhjillään olevasta kodista.

  1. Pidä koti asutun näköisenä myös lomalla

Vuonna 2015 Suomessa tapahtui 6 000 asuntomurtoa. Tyhjältä näyttävä koti houkuttelee varkaita. Pyydä naapuria tai ystävää tarkistamaan postit, luomaan lumet tai ajamaan nurmikko vuodenajasta riippuen. Ajastetun valaistuksen avulla voit säätää kotisi asutun näköiseksi myös lomasi aikana. Löydät myös Verisuren tuotteista ratkaisun siihen, miten luot kodistasi asutun näköisen.

  1. Ilmoita turvajärjestelmän käytöstä tarroilla

Jos varas näkee, että kodissa on käytössä turvajärjestelmä, murtautuminen on epätodennäköisempää kuin silloin, jos näkyvää ilmoitusta ei ole. Kotisi on siis vähemmän houkutteleva kohde varkaille, kun ilmoitat turvajärjestelmästäsi ikkunoihin ja oviin laitettavilla tarroilla.

Lisäksi Verisuren ikkuna- ja ovivahti tekevät murtautumista erityisen haastavaa, sillä ne hälyttävät jo ennen kuin murto on tapahtunut.

LASKE VERISUREN TURVAJÄRJESTELMÄN HINTA >

  1. Varmista, että sinulla on toimiva palovaroitin

Suomessa tapahtuu joka päivä 10 asuntopaloa. Varmista, että kotisi palohälyttimet toimivat, eikä esimerkiksi palovaroitin piippaa ilman syytä. Muista tarkistaa hälytin joka kuukausi ja vaihtaa patterit kerran vuodessa. Jos haluat kokonaisvaltaisen suojan, hanki Verisuren paloilmoitinjärjestelmä. Tällöin saat hälytyksen sattuessa nopeasti yhteyden hälytyskeskuspäivystäjäämme, joka voi hälyttää apua tarvittaessa.

  1. Ole huolellinen tulen kanssa

Älä jätä kynttilöitä yksin palamaan, tulentekotarvikkeita lasten saataville tai ruokaa hellalle vahtimatta. Älä käytä liesituuletinta ja ole valmiina tukahduttamaan rasvapalo, kun uppopaistat esimerkiksi munkkeja. Pidä esisammutusvälineet, neste- tai jauhesammutin sekä sammutuspeite helposti saatavilla.

  1. Vältä vesivahinko vuotovahdilla

Suomessa tapahtuu jopa 60 000 vesivahinkoa vuodessa. Vuotovahdin avulla huomaat mahdollisen vuodon ajoissa ja ehdit reagoida siihen. Vesivuotovahti asetetaan sinne, missä riski vesivuotoon on suurin, kuten suoraan tiskikoneen alle. Vuodon tapahtuessa saat ilmoituksen puhelimeesi.

  1. Tarkkaile kotisi kosteus- ja lämpötilaa kosteusvahdilla

Sopiva ilmankosteus ja lämpötila tekevät asumisesta miellyttävää ja luovat hyvät lähtökohdat terveelliselle sisäilmalle. Tarkkaile kosteusvahdin avulla asuntosi suhteellista ilmankosteutta ja lämpötilaa. Näin voit tehdä muutoksia ilmanvaihtoon ja lämmitykseen, jos siihen on tarvetta. Vältät ikävät yllätykset sisäilman kanssa, kun voit reagoida ajoissa.

  1. Valitessasi turvapalvelua kiinnitä huomiota palvelukokonaisuuteen

Verisuren turvaratkaisut huomioivat turvallisuuden kokonaisvaltaisesti. Meiltä saat toimivan järjestelmän lisäksi myös laadukasta ja nopeasti reagoivaa palvelua.

Palvelu ja teknologiset ratkaisut muodostavat yhdessä tehokkaan kokonaisuuden. Niiden avulla kotisi on suojattu vuorokauden ympäri, myös silloin kun olet itse töissä tai matkalla. Tarjoamme turvaratkaisuja niin pientaloihin kuin kerrostaloihin.

Turvallisuus koostuu monesta tekijästä. Haluaisitko sinä kodistasi turvallisemman?

LASKE HINTA-ARVIO SOPIVIMMASTA TURVARATKAISUSTA KOTIISI >